Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

«Επίσκεψη του κ. Γιώργου Παυλίδη στην Κλωστοϋφαντουργία του πρώην ΟΤΤΟ Εβρος»
«Η Κυβέρνηση να δώσει μια οριστική λύση, καθαρή λύση, στην «ομηρία» των εργαζομένων».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2010 τους εργαζόμενους και απλήρωτους, από διετίας περίπου, στη Βιομηχανία “Κλωστήρια ΟΤΤΟ Έβρος”.   Είχε συνάντηση μαζί τους, παρόντος του Προεδρείου του σωματείου, όπου αναφέρθηκε η μακρόχρονη ταλαιπωρία τους, η μη πληρωμή τους και η θέση τους, περίπου, σε κατάσταση «ομηρίας». Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν την εντονότατη διαμαρτυρία τους προς κάθε κατεύθυνση, για την άνιση μεταχείριση τους έναντι άλλων, ανάλογων ανά την Ελλάδα και την περιοχή επιχειρήσεων, την μη τήρηση εξαγγελίας και δέσμευσης της κυβέρνησης, σε κορυφαίο επίπεδο, ότι το θέμα της κλωστοϋφαντουργίας έχει λυθεί και την διαιώνιση, μέχρι σήμερα, 


μιας κατάστασης η οποία ταλαιπωρεί συμπολίτες μας, οικογένειες και οδηγεί σε εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση. Ο κ. Γιώργος Παυλίδης, ανέφερε ότι το πρόβλημά τους είναι σημαντικό, τα αιτήματά τους είναι βάσιμα και δίκαια, όπως περιγράφηκαν, και ότι ο ίδιος δεν υπόσχεται και δεν δεσμεύεται για τίποτα επ’ αυτού. Βρέθηκε εκεί για να ανασυρθεί το θέμα από την αφάνεια και να σταθεί αρωγός και υποστηρικτής σε αυτά που δίκαια διεκδικούν.
Σχετικά ο κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:
«Προβληματιστήκαμε έντονα σήμερα μετά  τη συνάντηση με τους εργαζόμενους των "Κλωστηρίων ΟΤΤΟ Έβρος". Τριάντα μήνες περίπου απλήρωτοι, τριάντα μήνες σε  κατάσταση «ομηρίας», όπως οι ίδιοι την προσδιορίζουν, με πολλές υποσχέσεις να τους έχουν δοθεί κατά καιρούς και με κορυφαία αυτή του Μαΐου του 2010, από την παρούσα κυβέρνηση. Η άνιση μεταχείριση τέτοιων καταστάσεων από περιοχή σε περιοχή και από εργοστάσιο σε εργοστάσιο, όπου παντού υπάρχουν εργαζόμενοι με τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες απαιτήσεις, είναι βαθύ λειτουργικό πρόβλημα για το κράτος. Ρωτάμε, γιατί; Πότε θα εξαλειφθεί ο παλαιοκομματισμός; Καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους, επιτέλους να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στον άνθρωπο και να δώσουν μια οριστική λύση, καθαρή λύση, για τα θέματα των εργαζομένων.  Να πάψει η «ομηρία» τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: