Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

«Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Γιώργου Παυλίδη σε οικισμούς της ευρύτερης περιοχής Κέχρου στο Νομό Ροδόπης.»

«Εγκαταλελειμμένη η ευρύτερη περιοχή Κέχρου. Δώδεκα (12) οικισμοί επικοινωνούν ακόμη με χωματόδρομους!!!»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου του Κέχρου Νομού Ροδόπης. Είχε εκτεταμένη συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής, για την καταγραφή των επιμέρους προβλημάτων. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων με τους κατοίκους, διατυπώθηκαν έντονα παράπονα για την ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων, για την ύπαρξη χωματόδρομων σε δώδεκα, μόνιμα κατοικημένους, οικισμούς, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων έχει 600-700 κατοίκους, την έλλειψη άλλων σημαντικών υποδομών και την απαίτηση για την δημιουργία φραγμάτων, ώστε να στραφούν σε βιολογικές καλλιέργειες.
Σχετικά ο κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε: «Η περιοχή δείχνει μακροχρόνια 


εγκαταλελειμμένη. Δεν φανταζόμουν ότι το 2010 θα υπήρχαν δώδεκα οικισμοί, που οι κάτοικοί τους να κυκλοφορούν ακόμα σε χωμάτινους δρόμους. Ακόμη και ο κεντρικός δρόμος προς τον Κέχρο είναι χαμηλής ασφάλειας. Η συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων είναι πρωταρχική υποχρέωσή μας. Εμείς το έχουμε αποδείξει επί μακρόν και στην πράξη. Για μας η πολιτική είναι αποτέλεσμα. Ακούω πολλές φορές για προγράμματα ανάπτυξης του ορεινού όγκου της Οροσειράς Ροδόπης. Που οδηγούν άραγε οι σχεδιασμοί, όταν δεν μετατρέπονται σε αποτέλεσμα; Πρεσβεύουμε σε μια "άλλη πολιτική", στην πολιτική του αποτελέσματος. Μειονεκτούσες περιοχές, όπως οι συγκεκριμένες, θα προταχθούν στις  προτεραιότητές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: