Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Αρχέλαος Γρανάς: «Η νέα περιφερειακή διακυβέρνηση ανοίγει νέους ορίζοντες»Το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς με αφορμή την έναρξη του Δικαστικού έτους. Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα του Εφετείου Ανατολικής Μακεδονίας καθώς πλέον με της εφαρμογή του Καλλικράτη στην αυτοδιοίκηση φαίνεται να ανοίγουν οι πύλες για τη λύση του ζητήματος. Ταυτόχρονα αναφορά έγινε και στο θέμα του Ειρηνοδικείου της Θάσου καθώς οι ενέργειες για την ανέγερση νέου κτηρίου που θα στεγαστούν οι υπηρεσίες τους έχουν προχωρήσει αλλά παράλληλα έχουν σημειωθεί και καθυστερήσεις.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  επισκέφθηκε τον Πλαταμώνα του Δήμο Ορεινού όπου έλαβε χώρα η καθιερωμένη πλέον Γιορτή Κτηνοτροφίας. Κατά τη διάρκεια των επαφών του υπογράμμισε πως το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει θεματικό Αντιπεριφερειάρχη για τον πρωτογενή τομέα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στην ανάπτυξη και την πρόοδο στους κλάδους της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας και που σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών θα μπορέσουν να αποτελέσουν την κινητήρια 


δύναμη για την ανοδική τροχιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα όμως ο κ. Γρανάς υπογράμμισε και την αξιοποίηση του αγροτουριστικού τομέα που συναρτώμενος με τον πρωτογενή θα μπορέσει να κρατήσει τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους προσφέροντας τους όμως και ένα αξιοπρεπή οικονομικό υπόβαθρο.Δεν υπάρχουν σχόλια: