Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση ενημέρωσης για τη δίκη των 105 μαθητών της Νέας Ορεστιάδας-κινητοποιήσεις συμπαράστασης από τη Β’ ΕΛΜΕ…

Συνάντηση ενημέρωσης των γονέων των 105 παιδιών που δικάζονται την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, στο δικαστήριο ανηλίκων της Νέας Ορεστιάδας για τις καταλήψεις σχολείων που είχαν πραγματοποιήσει πέρυσι, διοργανώνει η Ένωση Γονέων του δήμου Ορεστιάδας. 
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί στις 8 σήμερα το βράδυ, στο νέο κλειστό γυμναστήριο, και θα παραστούν σε αυτή οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση και μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων. Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει, στις 8 το πρωί της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας και στην πορεία που θα ακολουθήσει, προς τα δικαστήρια.
«Είναι ανεπίτρεπτο να σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες», αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα της Β΄ ΕΛΜΕ, που ζητά να σταματήσουν όλες οι διώξεις εναντίον των μαθητών, να καταργηθεί η «Πράξη νομοθετικού περιεχομένου» του 1999, και να ακυρωθεί το Μνημόνιο και όλες οι πολιτικές, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τη ζωή των πολιτών.» 

ερτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: