Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

tospirto. πυροδοτεί την τέχνη, επειδή δεν μπορεί πλέον να πυροδοτεί το τσιγάρο.

Ο Λάκης Λαζόπουλος και η ομάδα των συνεργατών του, σας καλωσορίζουν στο www.tospirto.net που θα ενημερώνει καθημερινά για ό,τι συμβαίνει, αρχικά, στο θέατρο και, στη συνέχεια, σε όλες τις τέχνες. Ένα παράθυρο στον κόσμο και τους ανθρώπους του θεάτρου με έγκυρη και ουσιαστική προσέγγιση. Ό,τι συμβαίνει πάνω στη σκηνή αλλά και πίσω απ' αυτήν: στις πρόβες, στις προετοιμασίες.
Παραστάσεις, πρεμιέρες, πρόσωπα, γεγονότα, συνεντεύξεις, ειδήσεις με εικόνα και ήχο, εύκολα και γρήγορα στην οθόνη του υπολογιστή σας.

tospirto.net πυροδοτεί την τέχνη, επειδή δεν μπορεί πλέον να πυροδοτεί το τσιγάρο.


Το σπίρτο τείνει να γίνει είδος προς εξαφάνιση; Ε, όχι δα! Μπορεί η αντικαπνιστική εποχή να μην ευνοεί και πολύ τις δημιουργικές «φωτιές» (μεταξύ μας, άντε να δουλέψεις χωρίς τσιγάρο), εμείς πάντως ανάψαμε το δικό μας e-σπίρτο ελπίζοντας ότι η νεαρή του σπίθα θα συγκεντρώσει γύρω της όλα τα μέλη της καλλιτεχνικής «φυλής». Να όπως σήμερα το πρωί που η επίσημη παρουσίαση στο καφέ του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, από τον Λάκη Λαζόπουλο και την Άννα Βλαβιανού, της νέας ηλεκτρονικής διεύθυνσης, των προθέσεων και των προσδοκιών της, αποδείχτηκε χαρούμενο κάλεσμα προς πάσα καλλιτεχνική κατεύθυνση, ύφος, είδος, τεχνοτροπία και ηλικία. Το τόνισε άλλωστε και ο Λάκης και η Άννα. Ξεκινάμε απ’ τον χώρο του θεάτρου που υπήρξε η βάση του πολιτισμού μας, αλλά η πρόθεσή μας είναι, σταδιακά, να αγκαλιάσουμε και τις υπόλοιπες 7 Τέχνες όπως εκφράζονται όχι μόνον εντός, αλλά και εκτός Αττικής. Κι ακόμα να δώσουμε έμφαση και χώρο στους νέους δημιουργούς. Να μην επιτρέψουμε κανέναν αποκλεισμό. Όλοι και όλα χωράνε σ’ αυτό το «σπιρτόκουτο». Έχουμε κι άλλα σχέδια. Πρώτα-πρώτα το Φεστιβάλ Low Budget Festival, που θα γίνει στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» με τη συμμετοχή δέκα νέων θεατρικών δυνάμεων σε καινούριες παραγωγές. Ύστερα το Φεστιβάλ Γυμνού Λόγου. Και το Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου. Τη δημιουργία ενός αρχείου θεατρικών παραστάσεων. Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις παραμυθιών από γνωστούς ηθοποιούς. Κι άλλα. Κι άλλα. Εδώ είμαστε και θα τα λέμε… Αλλά απ’ αυτή την πρώτη συνάντηση, ας κρατήσουμε δύο επισημάνσεις. Της Άννας που είπε ότι «αν το internet μας κρατάει μέσα στο σπίτι, το "Σπίρτο" ήρθε για να μας βγάλει έξω» και του Λάκη που εξήγησε ότι το «βαφτιστικό» μας επιλέχθηκε γιατί αναζητώντας «μια φράση που ν’ αφορά την Τέχνη, επιλέξαμε το σπίρτο που ανάβει το τσιγάρο του διαλείμματος, στο φουαγέ. Τη στιγμή, δηλαδή, που καπνίζοντας σκέφτεσαι την παράσταση...».
Ναταλί Χατζηαντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: