Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκαινίασε η Ντόρα Μπακογιάννη το «Φόρουμ για την Ελλάδα»Τα γραφεία του «Φόρουμ για την Ελλάδα» στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε η Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως διευκρίνισε στους δημοσιογράφους το Φόρουμ δεν είναι τίποτα άλλο από το προάγγελο του κόμματός της που «έρχεται σιγά-σιγά».
Τα γραφεία του Φόρουμ βρίσκονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Νίκης 11.
Στα εγκαίνια του χώρου παρευρέθη αρκετός κόσμος, κυρίως μεσαία αλλά και πρώην στελέχη της ΝΔ, πολλά στελέχη από την επαρχία, αρκετή νεολαία προσκείμενη στο κόμμα, αλλά και τμήμα της ΔΑΠ που όπως φαίνεται αποχωρεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από πρωτοκλασάτα στελέχη παρέστησαν, ο ανεξάρτητος – μετά από τη διαγραφή του από τον Αντώνη Σαμαρά – βουλευτής, Κώστας Κιλτίδης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Δημητρίου και Αντώνης Γυφτόπουλος, ο πρώην υποψήφιος Νομάρχης, Χρήστος Κοσκινάς και ο πρώην υπουργός Αδάμ Ρεγκούζας.
Πριν η κ. Μπακογιάννη φτάσει στο χώρο, στα πηγαδάκια των παρευρισκόμενων, κυριαρχούσε η συζήτηση για λάθος κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά και πολιτική «διαίρει και βασίλευε» από τον πρόεδρο της ΝΔ. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους τόνισε πως στόχος του «Φόρουμ για την Ελλάδα» είναι ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων και η προσπάθεια «να είμαστε χρήσιμοι στον κόσμο και στη χώρα. Να βρούμε λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα της χώρας, αυτά για τα οποία αγωνιούν οι Έλληνες πολίτες».
Σε ερώτηση που της τέθηκε από δημοσιογράφο για το υπόμνημα Καραμανλή, σχολίασε απλώς ότι ο πρώην πρωθυπουργός αρκέστηκε να αναφέρει στην επιστολή του αυτά που έχει δηλώσει δημοσίως.
Κατόπιν, η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε τα γραφεία και επισκέφτηκε τους χώρους που ήταν γεμάτοι από υποστηρικτές. Μιλώντας στα στελέχη της, τους ευχαρίστησε για την πίστη και την αγωνιστικότητά τους, ενώ δήλωσε έκπληκτη για την αθρόα προσέλευση. Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως παλινωδεί μη μπορώντας να εφαρμόσει τις πολιτικές της. Στην κριτική της συμπεριέλαβε εκ νέου τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι η αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ δεν πάει μπροστά και συνέστησε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. «Λέμε τα πράγματα όπως έχουν. Πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας» υποστήριξε, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε όσους την κατηγορούν ως «εξαπτέρυγο» για τη στήριξή της στο μνημόνιο. «Δεν επενδύω στη χρεοκοπία της Ελλάδας και θα κάνω ότι μπορώ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για να βοηθήσω. Έχω μάθει να αγωνίζομαι» κατέληξε.
/tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: