Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Γ . Παπανδρέου : Ο συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμαΘα πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να κατανοήσει και μέσα από το σχέδιο του προϋπολογισμού ότι ο συναγερμός δεν έχει λήξει ακόμα, αλλά και ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του στο Μέγαρο Μαξίμου, για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι οι κόποι δεν πρέπει και δεν θα πάνε χαμένοι.
Στο μεταξύ, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός βασίζεται στο τί έχει κάνει η κυβέρνηση για το 2010 και επισήμανε ότι "αν και το 2011 είναι μια, επίσης, πολύ δύσκολη χρονιά, ξεκινάμε από καλύτερη βάση".
   Επιπλέον, απέκλεισε κατηγορηματικά μαζική μετάταξη προϊόντων από το 11% στο 23% του ΦΠΑ.
 Της σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Παπακωνσταντίνου για την οικονομία.Δεν θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα για το 2011, διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την κυβερνητική σύσκεψη, τονίζοντας ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ανακοινωμένα μέτρα και η διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι μέσα στο 2010 δεν θα υπάρχουν άλλα μέτρα».

    Υπογράμμισε, επίσης, ότι «για το 2011, όχι απλώς δεν θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα, από αυτά που έχουν προβλεφθεί στο Μνημόνιο, αλλά η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε και αυτά τα ανακοινωμένα να είναι ακόμα πιο ελαφριά, για να βοηθήσει την προστασία του εισοδήματος του Έλληνα πολίτη».

    Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση για πρώτη φορά συντάσσει προϋπολογισμό με βάση πραγματικά στοιχεία και διαφορετικό μοντέλο, ώστε να μπει τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας, να υπάρχουν λεπτομερείς εκθέσεις στοιχείων κάθε τρίμηνο, η Βουλή να ελέγχει όλα τα στοιχεία για τους φορείς του Δημοσίου και να υπάρχει τριμελής επιτροπή σε κάθε υπουργείο - όπως γινόταν ήδη μέσα στο 2010 - που θα παρακολουθεί όλα τα στοιχεία της υλοποίησης του προϋπολογισμού.

    Δηλώσεις Λ.Παπαδήμου

    Σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στη διάρκεια του 2011 και υψηλή πιθανότητα επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ομολόγων την ίδια χρονιά, προβλέπει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και σήμερα Σύμβουλος του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σε συνέντευξη που έδωσε στις Βρυξέλλες ο κ. Παπαδήμος, είπε ότι "στην πορεία του επόμενου έτους, αναμένουμε τη σταδιακή επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης", ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

απε

Δεν υπάρχουν σχόλια: