Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώσεις κομμάτων και Ντ. Μπακογιάννη για τον ανασχηματισμό .

Δημοκρατική Αριστερά : 
 Είμαστε για άλλη μια φορά μπροστά σε μια συνηθισμένη πρακτική που δεν πείθει τους πολίτες. Μετατάξεις προσώπων σε μία κυβέρνηση, και όχι αλλαγή πολιτικής.

ΚΚΕ :
Ο πρωθυπουργός αναζητά υπουργούς ικανούς να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα να έχουν τη ικανότητα να ξεγελούν το λαό. Η πολιτική που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία δεν είναι αποτέλεσμα λαθών ή κακού συντονισμού της κυβέρνησης ούτε αριθμού υπουργείων ή ονομασίας τους. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Όσο ο συσχετισμός δύναμης θα είναι υπέρ τους είτε αλλάζουν πρόσωπα είτε αλλάζουν ακόμα και κόμματα στην κυβέρνηση το αποτέλεσμα για το λαό θα είναι διαρκώς χειρότερο. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης προς όφελός του. Αντί να εμπιστεύεται και να ανέχεται αυτούς που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, να εμπιστευτεί τη δύναμή του, να φτιάξει τη συμμαχία του και να τα αλλάξει όλα.

ΣΥΝ :  
Το όλο παρασκήνιο της διαμόρφωσης και η δυστοκία ανακοίνωσης του ανασχηματισμού αναδύει ένα άρωμα κρίσης. Πρόκειται για έναν ανασχηματισμό άνευ ουσίας, που αφήνει αδιάφορους τους πολίτες,


από τη στιγμή που αφήνει ανέγγιχτη την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου. Έρχεται σε μία στιγμή κορύφωσης της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ παράλληλα προωθείται μια νέα δομή της κυβέρνησης, που ενισχύει τον πρωθυπουργικό συγκεντρωτισμό, μετατρέποντας τους υπουργούς σε άβουλες μαριονέτες.
Η αγωνία του κόσμου σήμερα είναι να μπει ένα τέλος στην αποσύνθεση και να αλλάξει πορεία ο τόπος. Σε αυτή την κατεύθυνση ο ρόλος των κοινωνικών αγώνων καθώς και η διαμόρφωση ενός νέου μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, μέσα από την συνάντηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς με τις δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και εναντιώνονται στην πολιτική του μνημονίου, αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Οικολόγοι Πράσινοι :
"Όταν βασικές πολιτικές παραμένουν αδιέξοδες, λίγα πράγματα μπορούν να προσφέρουν οι αλλαγές στα πρόσωπα. Δύσκολα μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη Δημόσια Διοίκηση, όταν κάθε τόσο συγχωνεύονται ή διασπώνται υπουργεία. Ο ανασχηματισμός ενισχύει δυστυχώς τους φόβους ότι επιδιώκεται να μεταβληθούμε σε χώρα υποδοχής επενδύσεων που δεν είναι πουθενά αλλού επιθυμητές.".

Ντόρα Μπακογιάννη :
"Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που υποτίθεται, ότι είχε σχεδιαστεί και αποφασιστεί από εβδομάδες, μαζί και με τα άλλα ευτράπελα που διαδραματίσθηκαν γύρω από τις επιλογές για την αυτοδιοίκηση, επιβεβαιώνουν την άρνηση του πολιτικού συστήματος να περάσει στην νέα εποχή και να συνειδητοποιήσει ότι άλλα πράγματα περιμένουν οι πολίτες από τους πολιτικούς.
Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί σε μια περίοδο που απαιτείται περιστολή της κρατικής σπατάλης θα πρέπει να έχουμε μια κυβέρνηση με 7 αναπληρωτές υπουργούς, 24 υφυπουργούς, συνολικά 48 μέλη και άγνωστο αριθμό συμβούλων γύρω από το πρωθυπουργό και τους νέους υπουργούς. Είναι εντυπωσιακό, ότι με την πρώτη ευκαιρία ο κ.Παπανδρέου ξέχασε τις δεσμεύσεις για μικρό υπουργικό σχήμα και επέστρεψε στο παρελθόν, στον παλιό κακό εαυτό του ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση κυρίως , αλλά και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, οφείλουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από αμείλικτα και κρίσιμα προβλήματα που θέτει η καθημερινότητα και η πραγματική οικονομία.
 Το στοίχημα της ανάπτυξης που θα δημιουργήσει θέσεις για δουλειά και έσοδα, η ενίσχυση της ρευστότητας, η μείωση της φορολογίας, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία των ΔΕΚΟ, είναι οι αγωνίες και τα ζητούμενα των πολιτών, είναι οι προϋποθέσεις να ξορκίσουμε οριστικά την απειλή της χρεοκοπίας και της ύφεσης."

ΛΑΟΣ : 
«Ο κ. Παπανδρέου υπουργοποίησε όλους τους ομαδάρχες του εσωτερικού του αντάρτικου. Προφανώς κάτι φοβάται και τους αφόπλισε με χαρτοφυλάκια.  Η μόνη σταθερή πρόβλεψη είναι ότι το παρόν σχήμα θα είναι βραχύτερο του προηγουμένου.
Ενδεχομένως και αναποτελεσματικότερο».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιατι ρε μπακογιαννη μας παιδευεις?ασχολησου με οσα εχεις ηδη φαει....αφου ο κοσμος σε ξερασε...