Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκαινιασμός Αγίου Τρύφωνα απο τον Σύλλογο " Ο Στάφυλος "

Πραγματοποιήθηκε χθες ο εγκαινιασμός του εξωκκλησίου  του Αγίου Τρύφωνα από τον σύλλογο ο " Στάφυλος " παρουσία   του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ Δαμασκηνού .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους  εκπρόσωποι του Δήμου , η βουλευτής Έβρου κ. Τσιαούση Ελένη , αμπελουργοί και πλήθος κόσμου .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δικός μας , Θανάσης Γκαϊφύλιας που όπως μας είπε χαρακτηριστικά , ήρθε να δει το χωριό του , φίλους , συγγενείς και να απολαύσει την όμορφη εκδήλωση που συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική , παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα  , κρασί και τσίπουρο και άφθονα παραδοσιακά εδέσματα  .  Όπως εξήγησε και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πασχάλης Χριστοδούλου , αφού ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που αγκάλιασε την εκδήλωση , η προσπάθεια της ανέγερσης του εξωκκλησίου  , ήταν συλλογική , με πολύ προσωπική δουλειά πολλών ανθρώπων και με αρκετές δωρεές συμπολιτών . Τόνισε ότι έχουν ακόμα πολλά να γίνουν για να γίνει ακόμα καλύτερος ο χώρος αλλά και πάλι με προσπάθεια , όρεξη και συλλογική εργασία θα ολοκληρωθούν σιγά , σιγά .
Το ξωκκλήσι χτίστηκε σε μια όμορφη περιοχή του Σουφλίου , λίγο πιο πάνω από τον προφήτη Ηλία με μια καταπληκτική θέα από αμπελώνες , κτήματα και το δάσος της Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου .

 


souflievros
Φωτογραφίες : Ελίζα Καλέση . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: