Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Ντόλιος : για ανασχηματισμό , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, λειτουργία του κράτους .

Στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό maximum και στον κ. Κολιό μίλησε ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος για τον ανασχηματισμό , τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές αλλά και για την οικονομία της Χώρας .

Για τον ανασχηματισμό και για το πολυμελές κυβερνητικό σχήμα δήλωσε ότι : από τη στιγμή που το προηγούμενο σχήμα δεν έφερε τα γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα που αναμέναμε τότε ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να αλλάξει το σχήμα . Και αυτό έγινε τονίζει ο κ .Ντόλιος επειδή προφανώς για να μπορέσει να λειτουργήσει το κράτος χρειάζονται περισσότερα πολιτικά πρόσωπα ως επικεφαλής στη δημόσια διοίκηση και αυτό θα σταματήσει όταν κάνουμε αποτελεσματικότερο και καλύτερο τον δημόσιο τομέα .
Έχουμε δώσει αρκετά νομοσχέδια για ένα καλύτερο δημόσιο τομέα , εισηγηθήκαμε συγχωνεύσεις πολλών υπηρεσιών για την καλύτερη λειτουργία της καθημερινότητας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη .  Έχει αποκρυσταλλωθεί πλέον μετά από 11 μήνες διακυβέρνησης η άποψη πως θα διανεμηθούν  οι αρμοδιότητες σε κάθε υπουργείο και έτσι ετοιμάζονται τα ανάλογα προεδρικά διατάγματα .

Για τις θέσεις που έχουν πλέον πρόσωπα στην Κυβέρνηση από την ΑΜ&Θ είπε :
Δεν έχουμε δικαιολογία να λέμε ότι το Αθηναϊκό κράτος δεν δίνει σημασία στην περιφέρεια  επειδή έχουμε εκπροσώπηση από όλους τους νομούς πλέον, Έβρου , Δράμας και Καβάλας , γιαυτό εμείς πρέπει να δώσουμε δείγματα επιτυχημένης γραφής για να συνεχιστεί αυτό  και να αποδυναμωθεί το Αθηναϊκό κράτος .

Για τον Καλλικράτη και τους πόρους των Δήμων  είπε ότι είναι καθορισμένοι από τον προϋπολογισμό του κράτους με συγκεκριμένα ποσοστά  και η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η


περιφερειακή αυτοδιοίκηση , θα επηρεάζεται από τον γενικό προϋπολογισμό . Εμείς μιλήσαμε για την εξοικονόμηση πόρων από την καλύτερη αξιοποίηση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των δήμων αλλά και από τις οικονομίες Κλίμακος .

Για τον εκλογικό νόμο και για το πόσες φορές μπορεί ο κάθε υποψήφιος να εμφανιστεί  στα μέσα :  ο κάθε υποψήφιος μπορεί να βγει από μία φορά σε κάθε τοπικό μέσο ενημέρωσης , από εκεί και πέρα μπορεί να εκπροσωπεί κάποιος την παράταξη ή να εμφανίζονται στα μέσα και άλλα πρόσωπα της παράταξης και όχι μόνο ένας να βγαίνει όποτε θέλει και όσο θέλει . Να μην είναι πλέον άνισος ο προεκλογικός αγώνας . Με αυτό τον τρόπο δεν θα διακινείται μαύρο πολιτικό χρήμα . Δεν υπάρχει ενδεχόμενο και προσπάθεια διόρθωσης αυτού , επειδή φτιάξαμε ένα νόμο που καθορίζει , τα ποσά του συνδυασμού , τα ποσά που μπορεί να δαπανά ο κάθε υποψήφιος , θα υπάρχει έλεγχος και αν χρειαστεί κυρώσεις στους παραβάτες αυτών .
Για πολλά χρόνια καθιερώθηκαν πρόσωπα στις διοικήσεις των Τ.Α.επειδή είχαν την οικονομική δυνατότητα να προβάλλονται και πιθανότατα δεν είχαν τις πολιτικές ικανότητες , ε αυτό πρέπει να σταματήσει .
Για το αν θα στηρίξει κάποιον συνδυασμό ανοιχτά δήλωσε : εφόσον υπάρχει η στήριξη του κόμματος σε κάποιους  δήμους τότε ναι αυτούς θα στηρίξω και σύντομα θα ολοκληρωθούν όλα τα ονόματα που θα έχουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ , επίσης σύντομα θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών  .
Θα έχουν πολιτικό χαρακτήρα οι εκλογές αυτές αλλά κατά τη γνώμη μου λέει ο υπουργός ο κόσμος θα επιλέξει πρόσωπα που έχουν ενστερνιστεί τον Καλλικράτη , την διαφάνεια ,την  τιμιότητα ,έχουν την  ικανότητα , την καθαρότητα και σίγουρα οι πολίτες δεν θα επιλέξουν πρόσωπα που λειτουργούν σκοτεινά και με άλλες μεθόδους. Θα επιλέξουν πρόσωπα που νοιάζονται για τον τόπο και την πρόοδο του   και όχι για τον εαυτό τους και ο κόσμος κυρίως  στις μικρές κοινωνίες τους γνωρίζει , ξέρει να τους ξεχωρίσει . 
Για τη θέση του Περιφερειάρχη δεν υπάρχει περιορισμός στο πόσες φορές θα εκλέγεται όπως παλιότερα υπήρχε για τους Νομάρχες .

Έχουμε πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες  για την πολίτικη κρίση στην Ελλάδα και για την καλύτερη λειτουργία του πολιτικού συστήματος :  Σαν Υπουργείο Εσωτερικών έχουμε κάνει τον Καλλικράτη . έλεγχος εκλογικών δαπανών , οι προσλήψεις στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ  που κανένας δεν θα μπαίνει στο δημόσιο εκτός αυτών των διαδικασιών , όχι όπως παλιότερα που έμπαιναν από τα παράθυρα , Αξιοκρατία στο δημόσιο για την αποκατάσταση του κύρους της πολιτικής και της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του πολίτη προς τους πολιτικούς και στο κράτος .

Για την επένδυση του χρυσού λέει όχι στο χρυσό , άποψη και θέση και όλης της Κυβέρνησης .

Για την οικονομική κρίση κλείνοντας δήλωσε :
Υπάρχει σχέδιο για να ξεφύγουμε από την κρίση , και γιαυτό ήταν αναγκαίο να πάρουμε τα 110 δις , και σε αυτό είμαστε όλοι μαζί , διαφορετικά δεν θα αποφεύγαμε την πτώχευση . Βέβαια υπάρχει ύφεση στην αγορά με επιχειρήσεις να κλείνουν σε όλη την Ελλάδα , αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής της οικονομικής ανάκαμψης και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα θα τα δούμε στα μέσα του 2011 και ακόμα καλύτερα το 2012 . Δεν υπήρχε άλλη λύση .. ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε είπε κλείνοντας ο κύριος Ντόλιος .


Δεν υπάρχουν σχόλια: