Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Την αξία της συνοριακής διόδου αλλά και της σύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων επισήμανε ο Νομάρχης κ. Ζαμπουνίδης .

Την αξία που έχει η νέα συνοριακή δίοδος για τους κατοίκους της περιοχής και τη σημασία της στη σύνδεση των δύο αρχαιολογικών χώρων, της Ζώνης Δοξιπάρας από την Ελληνική πλευρά και της Βίλας Αρμύρα από την πλευρά της Βουλγαρίας, επεσήμανε ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, μιλώντας λίγο πριν στην τελετή εγκαινίων της συνοριακής διόδου Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ, παρουσία των προέδρων Ελλάδας-Βουλγαρίας, Κάρολου Παπούλια και Γκεόργκι Παρβάνοφ. 
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών της χώρας, Σιμεών Ντιάνκοφ, σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι πολλή σημαντική, αφού υλοποιείται μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια, από τον τότε υπουργό Εξωτερικών και νυν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια».
Ο κ. Ντιάνκοφ συμφώνησε και με τον κ. Ζαμπουνίδη, ότι η δίοδος αυτή «θα δώσει την ευκαιρία να γίνει ευρύτερα γνωστή η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά των δύο περιοχών που συνδέονται με το μεθοριακό σταθμό που δημιουργείται». 
Τη συγκίνησή του για την παρουσία των δύο Προέδρων στην περιοχή, εξέφρασε ο δήμαρχος Κυπρίνου, Μιχάλης Στράντζαλης, τονίζοντας επίσης πως «οι κάτοικοι του Κυπρίνου και του Ιβαΐλοβγκραντ έχουν ήδη ιστορικούς, θρησκευτικούς και οικογενειακούς δεσμούς» και πως «είναι σημαντικό να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των δύο τόπων».

Φωτογραφία : Σάκης Δρατζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: