Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Νέα αποστολή για "Τιτανικό"

Μία επιστημονική αποστολή επρόκειτο εκτός απροόπτου να ξεκινήσει την Κυριακή από τη "Νέα Γη" (Καναδάς), από το λιμάνι Σεν Ζαν, κατευθυνόμενη στη θαλάσσια περιοχή, όπου στον βυθό έχει εντοπιστεί (το 1985) το ναυάγιο του "Τιτανικού" κι "αυτή τη φορά, με ρομποτικές τηλεχειριζόμενος υποβρύχιες κάμερες, το ναυάγιο θα ερευνηθεί πολύ προσεκτικά", όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές του εγχειρήματος.

    Η αποστολή αυτή χρηματοδοτείται από την μη κερδοσκοπική αμερικανική εταιρεία "RMS Titanic", που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου αυτού του Απριλίου του 1912.

    --Ανακοινώθηκε ότι στη διάρκεια περίπου 20 ημερών, το πλήρωμα της αποστολής θα χαρτογραφήσει όλη την τοποθεσία του ναυαγισμένου υπερωκεάνιου, ενώ όλες οι λήψεις, που θα γίνουν, προκειμένου να αναπαρασταθεί όσο γίνεται πιο τέλεια η σημερινή κατάσταση του ναυαγίου, "θα παρέχουν τρισδιάστατη εικόνα".

    Η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον ένα υπερσύγχρονο "σόναρ", που θα βοηθήσει πολύ να εκπληρωθούν οι σκοποί της παρούσας αποστολής.

    Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον ιστότοπο www.expeditiontitanic.com. 

απε

Δεν υπάρχουν σχόλια: