Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

«Ο Έβρος πρέπει να γίνει ανταγωνιστικότερος των γειτόνων μας»


Η κρίση μπορεί να φέρει νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της χώρας, αφού μπορεί να κάνει τις επιχειρήσεις ανταγωνιστικότερες σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της έκτακτης διοικητικής επιτροπής της Ένωσης με θέμα, «Επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην πραγματική και την τοπική οικονομία» και με αφορμή τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Επιμελητηρίου Έβρου.
«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που καλούμαστε όλοι μας να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να την μετατρέψουμε σε πρόκληση για το μέλλον», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος και εγκαινίασε το κτίριο παρουσία και του υφ. Εσωτερικών, βουλευτή Έβρου, Γιώργου Ντόλιου.
Παράλληλα, ο κ. Μπόλαρης, αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο, είπε ότι η Θράκη θα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση και μάλιστα ότι την δικαιούται, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την χρηματοδότηση της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», σημείωσε πως η στήριξη της πολιτείας θα πρέπει να είναι προς επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα, που έχουν εξωστρέφεια, αφήνοντας ουσιαστικά στον αέρα τη χρηματοδότηση του ομίλου μέσω δανείου των πιστωτριών τραπεζών, αν και έχει δοθεί η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Με την ευκαιρία των εγκαινίων του κτιρίου του Επιμελητηρίου Έβρου, η νέα διοίκηση του, μαζί με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, τίμησαν τον απελθόντα πρόεδρο Νίκο Δαστερίδη για την πολυετή προσφορά του στον επιχειρηματικό κόσμο του Έβρου.
Παράλληλα μέχρι και τις 28 Ιουλίου στο χώρο της παραλίας, κάτω από το φάρο, θα λειτουργεί και η 14η Εμπορική Έκθεση Αλεξανδρούπολης, που διοργανώνει ανά διετία το Επιμελητήριο Έβρου, με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, έγιναν από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, ενώ εκτός από τις παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις του Έβρου που εκθέτουν τα προϊόντα τους, στη διοργάνωση συμμετέχουν και επιμελητήρια από πολλές περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: