Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Πασχάλης Χριστοδούλου : Απευθύνομαι στους πολίτες : Η αυριανή μέρα δεν είναι ευοίωνη ,δεν είναι αισιόδοξηΣτη Δέλτα τηλεόραση , συζήτησε για τα θέματα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου ο πρώην Δήμαρχος Σουφλίου κύριος Χριστοδούλου .
Για τον Καλλκράτη εξ' αρχής τόνισε ότι έχει τελειώσει το ζήτημα , χωρίς αίμα όπως ο Καποδίστριας αλλά θα πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα τι γίνεται . Δεν φαίνεται λέει ο κύριος Χριστοδούλου κάποιοι να έχουν πάρει σοβαρά τις αλλαγές που φέρνει ,ούτε να έχουν μελετήσει  το Καλλικράτη όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση .
Μίλησε για ιστορική αποκατάσταση της αδικίας που έγινε εις βάρος του Δήμου Σουφλίου με τον Καποδίστρια γιατί ως τώρα το Σουφλί εμφανιζόταν ως ο αδύναμος κρίκος του Νομού , θα ήθελα να δω να ενισχύεται ο κεντρικός Έβρος , να ενισχύεται ο Δήμος μας και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση μετά την πρόοδο αυτή να γίνει το Σουφλί ο ανύπαρκτος κρίκος .
Στην αναφορά ονομάτων , πιθανών υποψηφίων και διεκδικητών για το Δήμο Σουφλίου από τους κύριους Δούκα και Πετρίδη όπως " Κακαλή , Καλακίκο , Δελησταμάτη , Κυριακίδη , Δημούτση , Φυλλαρίδη , Τσιακίρη και  Κοσίδη "  απάντησε : δεν θα μπω στην αξιολόγηση των προσώπων αυτών είπε ο κύριος Χριστοδούλου αλλά οι περισσότεροι από αυτούς κατοικοεδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη και δεν ξέρω πως μπορούν να συνθέσουν αν δεν γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου .
Αναφέρθηκε τις δυσκολίες των ΟΤΑ και των Δημοτικών επιχειρήσεων με τα νέα δεδομένα , για την ενοποίηση τους και τις απολύσεις προσωπικού που έρχονται .Υπάρχει τεράστια ανομοιογένεια σε όλη την έκταση του Δήμου είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου , υπάρχει μια σκληρή καθημερινότητα. Μίλησε για την τουριστική ανάπτυξη και πως αυτή θα πραγματοποιηθεί με ένα βρώμικο δήμο αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος ; και φυσικά αναφέρθηκε κυρίως στο βιολογικό καθαρισμό. .
Μίλησε και τόνισε τα  θετικά πλεονεκτήματα του νέου δήμου Σουφλίου όπως τα πεδινά αγροκτήματα των Τυχερού , Λαβάρων και Αμορίου , τα παραδοσιακά προϊόντα του Σουφλίου  , το μετάξι και την ιστορία του , υπάρχει το εθνικό πάρκο του οποίου αν ξεπεραστούν τα προβλήματα στους τοπικούς επιχειρηματίες και επενδυτές μπορεί να είναι σημαντική πηγή ανάπτυξης , υπάρχει ο ορεινός  όγκος με τον πλούτο του Ορφικού .
Η πολυπολιτισμικότητα του νέου δήμου μπορεί να γίνει ευλογία αν αναδειχθεί και αξιοποιηθεί κατάλληλα  .
Τέλος αναφέρθηκε στην πρόταση που δημοσίευσε πριν περίπου ένα μήνα για ένα κοινό ψηφοδέλτιο "δεν είναι απολίτικη κίνηση ούτε έρχεται να τορπιλίσει δημοκρατικούς θεσμούς " και τόνισε τη δυσκολία της αυριανής μέρας για το Σουφλί απευθυνόμενος όπως είπε στους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι " η αυριανή μέρα δεν είναι ευοίωνη , δεν είναι ευχάριστη " .
Κάνω έκκληση να κάνουμε μια προσπάθεια σωτηρίας λέει ο κύριος Χριστοδούλου και μόνο για αυτές τις εκλογές που η θητεία της δημοτικής αρχής θα είναι ουσιαστικά 3 χρόνια γιατί ο Δήμος βρίσκεται υπό κατάρρευση .
Εν δυνάμει υποψήφιος αλλά όχι και τελική απόφαση γιατί μόνο με την προϋπόθεση του κοινού ψηφοδελτίου θα συμμετάσχει και όχι μόνο σαν επικεφαλής αλλά και εργάτης για να συγκροτηθεί η πρόταση ,ξεκαθάρισε ολοκληρώνοντας ο κύριος Χριστοδούλου . .

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της πρότασης Χριστοδούλου :
http://souflievros.blogspot.com/2010/06/blog-post_4158.html


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που το ΚΚΕ, και όπως φαίνεται η ΝΔ, κατεβαίνουνε δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα "κοινό ψηφοδέλτιο", άσε που σαν ιδέα θυμίζει εποχές του "αποφασίσομεν και διατάσωμεν"

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η Βασική προϋπόθεση που θέτει ο Χριστοδούλου για να ηγηθεί η να εργαστεί σε ένα συνδυασμό είναι αυτός , δηλαδή ένα κοινό ψηφοδέλτιο . Βέβαια η ουσία της πρότασης είναι η εξής : επειδή η κατάσταση είναι τρομερά δύσκολη , όλοι από κοινού να πάρουν το βάρος , τη διαχείριση και τις αποφάσεις , για να μπορέσει ο νέος Δήμος Σουφλίου να βγει από τα όποια αδιέξοδα και προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο . Την ευθύνη να την έχουν επίσης όλοι μαζί , δηλαδή μαζί με τους ανθρώπους που θα εργαστούν κι αυτό και η κοινωνία από πίσω αφού θα είναι από όλους τους χώρους . Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι αυτό : Τι θα κάνει ο Χριστοδούλου και όσοι αυτή την στιγμή εργάζονται γι αυτό και πιθανότατα απορρίψουν άλλες προτάσεις , μιας και είναι σίγουρο το ΚΚΕ αλλά και από το χώρο της ΝΔ σίγουρα κάποιος θα κατεβεί , αφού σε λίγο καιρό θα έρθει και ο Σαμαράς και θα σφραγίσει με την επίσκεψή του , την όποια υποψηφιότητα από το χώρο . Ο Χριστοδούλου τι κάνει ; αποσύρεται ; ή άρει την προϋπόθεση και κατεβαίνει ανεξάρτητος ; Διότι είναι ξεκάθαρο αυτό που λέει . ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως θα είναι και πάλι. Ως λόγο θα επικαλεστεί το γεγονός ότι εφόσον οι δύο άλλες δυνάμεις κατεβαίνουν, αυτός θα προσπαθήσει να δείξει πως κατεβαίνει σαν "ανεξάρτητος". Βέβαια υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν, ωστόσο σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες θα κινηθούν προς άλλη, συγκεκριμένη κατεύθυνση

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ για το παιχνίδι αλληλοβοήθειας που έχουνε στήσει οι Χριστοδούλου-Καραγιάννης-Καλιούνης από τη μία και ο Πουλιλιός από την άλλη για να στηρίξουν οι μεν τον δε στα περιφερειακά και αυτός του δε στα δημοτικά αντίστοιχα; Είναι εν γνώση της Νομαρχιακής Επιτροπής; Ο κύριος Ράσιος τι θέση έχει για αυτό (αν όχι μέσα σε αυτό); Επίσης, το γνωρίζουν στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Με τι πράματα κάθεστε και ασχολήστε ρε παιδιά. Αφού το πράμα είναι πουλημένο. Δεν ξέρουμε στο Σουφλί ποιος είναι ποιος; Μέχρι πριν λίγο όλοι είχαμε μία μικρή ελπίδα ότι ο Χριστοδούλου μπορούσε να αλλάξει. Τώρα φάνηκε ξεκάθαρα ποιος είναι κι αυτός αφού συνεργάζεται με αυτά τα άτομα, έπεσε η μάσκα και τον πήραν χαμπάρι όλοι. Το κακό είναι ότι μετά από αυτά που άρχισαν να βγαίνουν θα έχουμε και πάλι Κακαλή για άλλα τόσα χρόνια. Αλλά εδώ που τα λέμε καλύτερα Κακαλή, τουλάχιστον δεν παίζει υπόγεια παιχνίδια, ότι είναι να πει το λέει και το κάνει στα ίσια.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ακόμη δεν μας έδωσε να καταλάβουμε ένα πράγμα. Θα είναι υποψήφιος τώρα που άλλα δύο κόμματα θα κατεβάσουν συνδιασμό; Αν κατέβει πάντως, έχει να ακούσει πολλά τραγούδια από τα μπαλκόνια των άλλων δύο κομμάτων στο Σουφλί. Θα τα ακούσει από την πνίκα και από την ΝΔ (την οποία παρακαλούσε σαν ζητιάνος για βοήθεια στις προηγούμενες εκλογές) και από το ΚΚΕ (στο οποίο τον θεωρούν "προδότη"), θα παίσουν γερά βιολιά και θα γελάσουμε πολύ. Πληροφορίες πάντως θέλουν να πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο του με όμορφα "λουλούδια". Θα παρακολουθούμε και εάν επιβεβαιωθεί αυτό θα τα τινάξουμε αυτά τα λουλουδάκια όπως κι αυτόν που θα τα ΣΠΥΡΕΙ.....