Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Καμία ανησυχία για την «εισαγόμενη» ιλαρά από τη Βουλγαρία

Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για την «εισαγόμενη» ιλαρά από την Βουλγαρία στη χώρα μας, διαβεβαιώνει ο καθηγητής της Παιδιατρικής Κλινικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Θανάσης Χατζημηχαήλ, υποστηρίζοντας ότι φόβοι εκφράζονται μόνο για τα παιδιά που δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο, το ποσοστό των οποίων, ωστόσο, είναι πολύ μικρό, αφού όπως είπε, «στη χώρα μας η εμβολιαστική κάλυψη και ιδίως για την ιλαρά είναι πολύ υψηλή». 
Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει σημάνει συναγερμός για την «εισαγόμενη» ιλαρά από τη Βουλγαρία, όπου από τα τέλη του περασμένου έτους μέχρι και τον Ιούνιο, είχαν καταγραφεί 22.435 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων και 24 θανάτων. Σημειώνεται ότι τα κρούσματα στη γειτονική χώρα αφορούν κυρίως αθίγγανους που μετακινούνται διαρκώς. 
Καθησυχαστική ήταν στις δηλώσεις της στην Ε. ΡΑ και η διευθύντρια Παιδιατρικής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Πελαγία Τσιτσάνη, η οποία επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για επιδημία ιλαράς στην περιοχή, καθώς, όπως επανέλαβε, «ο πληθυσμός είναι εμβολιασμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: