Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

Παράταση απογραφής μέχρι τις 29 Ιουλίου


Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η διορία απογραφής για τους υπαλλήλους του δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ο αριθμός των απογραφέντων άγγιζε τους 751.000, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από την Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απογραφής Μισθοδοτούμενων από το Ελληνικό Δημόσιο.  
 
Θα δοθεί  ολιγοήμερη παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου, για όσους υπαλλήλους δεν απογράφηκαν.

Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν ήδη επαρκή στοιχεία, που μπορούν να αξιοποιηθούν από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Πιθανά όμως, η διασταύρωσή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, υπολογίζεται πως ανακριβή στοιχεία, αναμένονται σε ποσοστό μόλις 2% των απογραφέντων.

Έτσι, από την 1η Νοεμβρίου οι υπάλληλοι θα πληρώνονται, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, από τη νεοσυσταθείσα Ενιαία Αρχή Πληρωμής. Επίσης, θα δημιουργηθεί ενιαία ηλεκτρονική τράπεζα δεδομένων, με τα στοιχεία όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο, και το 2011, θα καθιερωθεί το ενιαίο μισθολόγιο.

Σημειώνεται ότι μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα υπάρχει για πρώτη φορά, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, συνολική εικόνα για το προσωπικό, που μισθοδοτείται από το Δημόσιο. 

http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: