Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Σουφλί & Καλλικράτης: Η δημόσια εικόνα, οι προοπτικές και οι πιθανότητες των υποψηφίων…..

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Καλλικράτη φαίνεται πως αλλάζει αρκετά και το πολιτικό σκηνικό στο Σουφλί, και έτσι οι όποιες εντυπώσεις είχαμε αρχικά σχηματίσει, πλέον έρχονται να αντικατασταθούν με νεότερες που φυσικά είναι επακόλουθες των τελευταίων εξελίξεων και γεγονότων.  Στο παρόν κείμενο, θα προσπαθήσουμε μέσα από λίγες σειρές να σχηματίσουμε την εικόνα που επικρατεί στον κόσμο του Σουφλίου και της νέας εκλογικής του περιφέρειας σχετικά με τα πρόσωπα που φαίνεται πως θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο του νέου Δήμου Σουφλίου, δείχνοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στους ψηφοφόρους. Θα θέλαμε επίσης να σημειώσουμε πως οι όποιες θέσεις και σχολιασμοί ακολουθούν, δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με αυτές τις συντακτικής ομάδας του soufli.wordpress.com αλλά προέρχονται από τις συζητήσεις μας αλλά και τις γνώμες που μας μεταφέρουν καθημερινά οι απλοί πολίτες και ψηφοφόροι της νέας εκλογικής μας περιφέρειας.
Αθανασία Κακαλή, νυν Δήμαρχος Σουφλίου

Η κυρία Αθανασία Κακαλή ως νυν Δήμαρχος Σουφλίου, εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να έχει όλα εκείνα τα προτερήματα που προσδίδει η κατά τα άλλα “ισχυρή” αυτή θέση, και έτσι κάτω από κατάλληλες προϋποθέσεις θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του Δήμου, και μάλιστα με αρκετές προοπτικές επιτυχίας. Βέβαια εδώ και ορισμένους μήνες άρχισε να διαρρέει από το περιβάλλον της πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί εκ νέου με τον ‘Α βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κάτι τέτοιο άλλωστε ήτανε επόμενο καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια το πολιτικό της έργο συνδέθηκε με σημαντικές ρήξεις τόσο με ανθρώπους που προέρχονται εκτός της δημοτικής αρχής, όσο και με στελέχη που αρχικά υποστήριξαν την εκλογή της, αλλά κυρίως και με πρώιν συνεργάτες της, γεγονός που αποτέλεσε και το πρώτο “χτύπημα” του πολιτικού της προφίλ. Το δεύτερο “χτύπημα” στο πολιτικό της προφίλ σχετίζεται με τις λάθος κατά τους δημότες επιλογές που έκανε στα πρόσωπα της στελέχωσης της δημοτικής αρχής (αντιδημάρχους, προέδρους Δημοτικού Συμβουλίου, προέδρους Δ.Ε.ΣΗ.Μ.ΕΣ. & Δ.Ε.Η.Α.Σ., κλπ). Αν και κατά την πρώτη χρονιά της θητείας οι επιλογές στα πρόσωπα της αντιδημαρχίας φαινόταν σωστές, ωστόσο δεν άργησε να φανεί η δυσαρέσκεια των δημοτών από τις επόμενες επιλογές της. Τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν ως αντιδήμαρχοι αλλά και ως επικεφαλής των δημοτικών επιχειρήσεων τα δύο προηγούμενα χρόνια κρίνονται αρνητικά από τους δημότες λόγω της μη παραγωγής του κατάλληλου έργου που αυτοί ανέμεναν. Το “τελειωτικό” όμως “χτύπημα” προς το προφίλ της παρούσας δημοτικής αρχής, και κατ’ επέκταση στο πρόσωπο της κ. Κακαλή ήρθε με τις επιλογές στα πρόσωπα των αντιδημάρχων που έγιναν στην παρούσα χρονιά. Συγκεκριμένα αρκετοί είναι οι δημότες του Σουφλίου (αρκετοί εκ των οποίων και τέως υποστηρικτές της κ. Κακαλή) που είναι αρκετά δυσαρεστημένοι από την αλαζονική συμπεριφορά συγκεκριμένου υψηλού στελέχους της δημοτικής αρχής. Έτσι συμπεραίνουμε πως ακόμη και αν γινόταν προσπάθεια εκ μέρους της κ. Κακαλή για την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας, θα κατέληγε σε αποτυχία, ενώ εάν αυτή η προσπάθεια γινότανε με συνεργασίες, κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο και για την μελλοντική εικόνα των δυνάμεων που θα συνεργαζόταν μαζί της. Επομένως, κατά τη γνώμη μας, οι όποιες προσπάθειες της κ. Κακαλή να συνδέσει το όνομα της με κάποιο έργο (άνοιγμα του Δημοτικού Μουσείο Σουφλίου, ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου, ανανέωση της νότιας εξόδου του Σουφλίου) σχετίζεται καθαρά με την προσπάθεια της για μία “ηρωική έξοδο” από την πολιτική σκηνή αλλά και με τις προσπάθειες της για μία λαμπρή υστεροφημία.
Ευάγγελος Πουλιλιός

Αν και αρχικά υπήρχε ένα σταθερό ρεύμα συμπάθειας και υποστήριξης προς το πρόσωπο του κ. Πουλιλιού, ακόμη και μέσα στην πόλη του Σουφλίου, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες αυτή η «φωτεινή εικόνα» του ευσεβούς και λαοφιλή πολιτικού έρχεται να αλλάξει οριστικά. Παρά το γεγονός ότι η εικόνα αυτή ίσχυε για ολόκληρα χρόνια στην περιορισμένη δημοτική του περιφέρεια, ωστόσο η νέα δημοτική περιφέρεια που άπτεται του ενδιαφέροντος του είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με εκείνην που διοικούσε όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο οι προκλήσεις, αλλά και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά και οι ανάγκες του νέου δήμου Σουφλίου που περιλαμβάνει και τον τέως δικό του δήμο, απαιτούν άλλου είδους διοίκησης και πολιτικού σχεδιασμού. Προκλήσεις και ευθύνες  οι οποίες θα ήταν  πρωτόγνωρες για έναν δήμαρχο που για χρόνια είχε συνηθίσει σε έναν δήμο με λιγότερες ευθύνες και ανάγκες. Εκτός αυτού η εικόνα του κ. Πουλιλιού άρχισε να αλλοιώνεται περισσότερο μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις σε βάρος του που έγιναν από την εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα. Έτσι λοιπόν, η άποψη μας είναι πως ο κ. Πουλιλιός αν και λίγους μήνες πριν θεωρούνταν κάτι σαν «φαβορί» για την ηγεσία του νέου δήμου μας, ωστόσο σήμερα πια τα πράγματα έχουνε αλλάξει δραματικά, ανοίγοντας έτσι περεταίρω την πόρτα στο πέπλο της αβεβαιότητας που καλύπτει το πολιτικό σκηνικό της περιοχής μας. Επίσης, η εικόνα του Δημάρχου που είναι δίπλα στον πολίτη σε όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες του, ήταν κάτι που ίσχυε στην θητεία του ως Δημάρχου Ορφέα, καθώς στα νέα δεδομένα του Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου η εικόνα αυτή μεταφράζεται πια ως λαϊκίστικη.
Χαράλαμπος Αλατζιάς

Ο κ. Αλατζιάς θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει εκ πρώτης όψεως όλα  εκείνα τα γνωρίσματα που θα χαρακτήριζαν έναν νέο πολιτικό. Αδιάφθορος όσον αφορά το πολιτικό του παρελθόν, με θητεία στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά και ταύτιση με «επαναστατικές»  απόψεις και θέσεις που πολλές φορές αντιτάσσονται σε αυτές της κεντρικής γραμμής του κόμματος από το οποίο προέρχεται (ΠΑΣΟΚ). Εκ δεύτερης όψεως όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Αρχικά η αδικαιολόγητη για αρκετούς σύγκρουση του με ανθρώπους της αριστεράς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αρκετά στην δημιουργία μίας νέας δημοτικής κίνησης με επικεφαλής τον ίδιο, αλλά και η ρήξη του με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι που εκ των προτέρων των θέτει εκτός της πρώτης γραμμής για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Άλλωστε αυτού του είδους οι ρήξεις έχουν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο εάν λάβουμε υπόψη πως γίνονται σε έναν δήμο όπου το περισσότερο από το 50% του εκλογικού σώματος κυμαίνεται προς τα δεξιά.  Έτσι λοιπόν, τον τελευταίο καιρό αντί να κινηθεί με βασικό γνώμονα τα θετικά εκείνα χαρακτηριστικά που εξ αρχής κατείχε, πορευόμενος μέσα από συγκρούσεις με ανθρώπους και τοπικά πολιτικά στελέχη του χώρου του, έχει αρχίσει να απομακρύνεται από όλες εκείνες τις ελπίδες που θα του έδιναν την δυνατότητα για μία ελπιδοφόρο αναμέτρηση για την ηγεσία του δήμου.
Πασχάλης Χριστοδούλου

Ευθύς εξαρχής όπως δείχνουνε τα πράγματα των τελευταίων χρόνων η επιλογή του κ. Χριστοδούλου στερείται κάθε προοπτικής. Αυτό που ακούμε τον τελευταίο καιρό στις συζητήσεις των απλών ψηφοφόρων όταν γίνεται λόγος για το όνομα του κ. Χριστοδούλου είναι τις περισσότερες φορές το εξής «δοκιμάστηκε, έδωσε δείγματα γραφής». Όπως φαίνεται από την μία πλευρά οι αρνητικές εντυπώσεις που άφησε κατά την διάρκεια της θητείας του ως Δημάρχου Σουφλίου (1994-1998) αλλά και η τακτική του να ξεκινά την όποια συνεργασία του βάση ενός περιορισμένου κύκλου κοντινών του ανθρώπων δίχως να διευρύνει ουσιαστικά τον κύκλο του, είναι αιτίες που καθιστούν το μέλλον της επιτυχίας του αβέβαιη. Κάτι τέτοιο άλλωστε αποτυπώθηκε και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2006, όπου ο συνδυασμός του είχε αρκετά μικρότερα ποσοστά απ’ ότι αρχικά αναμενόταν (20%).  Εκτός αυτού ένα άλλο εξίσου σημαντικό λάθος που καταλογίζεται στο πρόσωπο του κ. Χριστοδούλου είναι η σκληρή κριτική που ασκούσε (και ασκεί) στο ΠΑΣΟΚ κατά τις δύσκολες περιόδους του.  Αποκορύφωμα ήταν όπως λένε η επίθεση που έκανε εναντίον του κόμματος λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για τον πρόεδρο τον Νοέμβριο του 2007, όπου μιλώντας σε βραδινή εκπομπή της Δέλτα Τηλεόρασης ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να απέχουνε από τις εκλογικές διαδικασίες και συνεπώς την διάλυση του κόμματος. Έτσι, σύμφωνα με την γνώμη μας, ο κ. Χριστοδούλου «ψαρεύοντας» στα θολά νερά του κεντρο-αριστερού χώρου, σχετίζεται κυρίως με τις μειοψηφικές δυνάμεις με τις οποίες ήρθε σε ρήξη ο κ. Αλατζιάς, γεγονός που καθιστά εκ των προτέρων αδύνατη την όποια επιτυχία του στο πολιτικό σκηνικό του νέου Δήμου Σουφλίου ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών. Άλλωστε είναι φυσικό να ισχύει κάτι τέτοιο εφόσον μία τέτοια τακτική απομακρύνει από το πρόσωπο του τον ευρύ κύκλο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ουσιαστικά είναι ο μοναδικός κύκλος που θα μπορούσε να του δώσει το έναυσμα για μία δυναμική κάθοδο προς την εκλογική αναμέτρηση.

Βασίλειος Δελησταμάτης

Μία από τις πιο ελπιδοφόρες υποψηφιότητες σύμφωνα με αρκετούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτή του κ. Δελησταμάτη. Κατά τις επικρατέστερες απόψεις η μετριοπαθής πολιτική του σταδιοδρομία ως δημοτικού αλλά και ως νομαρχιακού συμβούλου, σε συνδυασμό με την επιτυχημένη επαγγελματική του δραστηριότητα, μπορούν να αποτελέσουν προτερήματα που θα τον φέρουνε στην κορυφή της προτίμησης των ψηφοφόρων του νέου δήμου. Ωστόσο, η τακτική της μετριοπαθούς και μετριόφρoνης πολιτικής που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια, δηλαδή η τακτική του να μην επεμβαίνει δημόσια σε ζητήματα που αφορούν τον τόπο, αλλά κυρίως το γεγονός ότι δεν έχει κάνει ακόμη «αισθητή την παρουσία του» στις προεκλογικές διεργασίες του δήμου, είναι ζητήματα που τουλάχιστον επικοινωνιακά μειώνουν την αξία της υποψηφιότητας του.
Δημήτριος (Μίμης) Τσιακίρης

Μία από τις πιο πρωτόγνωρες για την περιοχή μας υποψηφιότητα, εφόσον επιβεβαιωθεί και επίσημα, είναι αυτή του κ. Μίμη Τσιακίρη. Αρχικά η θέση του ως εργοδότη για αρκετούς κατοίκους του Σουφλίου τα τελευταία χρόνια, αλλά και ως επιτυχημένου επιχειρηματία στα πλαίσια των κατασκευαστικών έργων, είναι δύο από τα βασικότερα του θετικά γνωρίσματα που μπορούν να τον «εκτοξεύσουν» στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης της ηγεσίας του δήμου. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει δείγματα επικοινωνιακής βελτίωσης. Το γεγονός ότι δεν επενέβη δημόσια (μέσω ΜΜΕ) σχετικά με τα καίρια ζητήματα του Δήμου Σουφλίου, θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελούν τον κύριο λόγο της επικοινωνιακής του υστέρησης, που όμως μπορεί να διορθωθεί με την διοργάνωση μίας προσεγμένης προεκλογικής καμπάνιας.

http://soufli.wordpress.com

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ανάλυση που γίνεται έχει ως βάση τους ψηφοφόρους του Σουφλίου,δεν ξέρω αν είναι πραγματικότητα αυτά που γράφονται,αλλά ίσως το μεγαλύτερο ρόλο τον παίξουν οι συνενούμενοι δήμοι και κύρια ο Τυχερό.
Αυτό να το λάβουν υπόψιν τους οι αναλύοντες την κατάσταση
Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα εκτός αν επιχειρείτε να προωθήσετε κάποια λύση άλλη!!!

Ανώνυμος είπε...

Οτι του φανεί του Λωλοστεφανή... εδώ και αρκετό καιρό ως μοναδική θετική επιλογή παρουσιάζεται συγκεκριμένο άτομο , σε διάφορα μπλογκ... Διάφοροι ανώνυμοι ή με ψευδώνυμο γράφουν συνέχεια αρνητικά για τους άλλους και θετικά μόνο για έναν. Γιατί εμένα κάτι μου λέει ότι αυτοί οι πολλοί κατα τ' άλλα ανώνυμοι είναι ένα μόνο πρόσωπο, το ίδιο πρόσωπο...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ''ΑΜΟΡΙΟ '' ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ...ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ'''ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ'''ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

To συγκεκριμένο blog στο συγκεκριμένο πόστ δεν έχει καμία ανάμειξη . Απλά φιλοξενούμε την ανάλυση αδελφού blog . Δεν προωθούμε κανέναν συγκεκριμένα ούτε στοχοποίούμε κάποιον άλλο . Δεν είναι σκοπός του blog αυτός . Όταν βέβαια έχουμε δική μας άποψη σε κάτι θα την εκφράσουμε .

Ανώνυμος είπε...

Ο Πασχάλης ο Χριστοδούλου συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για να ηγηθεί ψηφοδελτίου που θα δίνει προοπτική σε ένα νέο Δήμο με τεράστιες δυσκολίες.
Είναι ένα συγκροτημένο πολιτικά άτομο με αυτοδιοικητική εμπειρία και χωρίς καμία αμφισβήτηση ηθικότατος.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση με τους άλλους που έχουν ακουσθεί για το Δημαρχιακό αξίωμα.
Εκ Τυχερού άποψις

Ανώνυμος είπε...

Λείπει ακόμη ένας (τουλάχιστον).
Καλακίκος Παναγιώτης γαμπρός στο Μικρό Δέρειο, που εδώ και καιρό κάνει διερευνιτικές συζητήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Τον Κύριο Κολακίκο δεν τον έχω ακουστά , αλλά απο όλους τους παραπάνω , σαφώς και τα προσόντα , τις γνώσεις , την πολιτική άποψη , την κριτική ικανότητα αλλά και την δυνατότητα διαχείρισης ενός μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου , με όσα θα έχουμε να δούμε μπροστά μας , μόνο Ο κύριος Χριστοδούλου τα έχει . Υστερεί στο επικοινωνικό παιχνίδι και στον κύκλο επαφών του στην πόλη ίσως και στην γύρω περιοχή . Αλλά μόνο ο Χριστοδούλου μπροστα σε ολους αυτους θα μπορούσε να σταθεί σωστά στις απαιτήσεις των καιρών .

Ανώνυμος είπε...

Να σας γνωρίσω ότι στο Τυχερό συγκροτείται κίνηση πολιτών η οποία θα προτείνει ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που το διαβάζω! Μακάρι να είναι αληθές ..

Ανώνυμος είπε...

Αληθέστατο είναι και θα γνωστοποιηθεί
πολύ σύντομα με τα ονόματα.
Θα σταλούν βέβαια στο μπλοκ αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Απο το blog είναι ευπρόσδεκτες όλες οι ανακοινώσεις , τα δελτία τύπου και τα νέα , όπως και οι απόψεις και τα άρθρα των αναγνωστών , αρκεί να μη προσβάλουν και θίγουν την προσωπικότητα κανενός . Όπως και τα σχόλια των αναγνωστών .

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι πολίτες του Τυχερού που ανέλαβαν την πρωτοβουλία αυτή, έχουν κάνει επαφές και με Σουφλιώτες φυσικά, που έχουν την ίδια άποψη για τον Πασχάλη.
Περισσότερα δεν μπορώ να πω σε αυτή την φάση,ίσως είπα και αρκετά, τα υπόλοιπα όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ανώνυμος είπε...

Olimeris to xtizane, to vrady gremizotan......

Ανώνυμος είπε...

Τυγχάνει να γνωρίζομαι με τον κ. Αλατζιά αρκετό καιρό και έχουμε συζητήσει πολλά από τα δρώμενα της περιοχής του. Νομίζω πως είστε αρκετά υπερβολικοί και άδικοι μαζί του... Σιγουρα οι ρήξεις στην πολιτική είναι αναπόφευκτες, αλλά εσείς το παρακάνετε αν νομίζετε ότι μόνο μ' αυτό ασχολείται και όταν αυτό έγινε έγινε για λόγους αρχής από την πλευρά του. (που είδατε τις ρήξεις με την αριστερά και ποια είναι αυτα τα τοπικα στελέχη του χώρου του με τα οποία έχει έρθει σε ρήξη, ονόματα δεν έχουν;;;; Γιατί δεν τα λέτε για να μαθαίνουν και όσοι δεν γνωρίζουν;;;).
Πολύ επιδερμική και άδικη προσέγγιση... Επίσης πολύ άδικο να τον διαβάλλεται με τέτοιους φτηνούς χαρακτηρισμούς... Και καλό θα ήταν να ψάξετε με ποιους έχει συγκρουστεί... Μήπως με αυτούς τους δυο τρεις ανεγκέφαλους και ξεροκέφαλους που ενώ αρχικά τον έσπρωξαν στην αρχηγία της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης, την επόμενη ημέρα άρχισαν το πριόνισμα του και τα διαβάλματα για το προσωπό του; Φυσικά κατόπιν σχεδιασμένου και συντονισμένου σχεδίου.... διότι αν τον έχουν σε ενεργό δράση δεν θα μπορούν κάποιοι να κάνουν τα παιχνίδια τους.... Και το λέω απλά είναι δύο το πολύ τρεις μεσα από τι δική του δημοτική παράταξη που έχουν σκοπό να κάτσουν κάτω από την ομπρέλα του Πουλιλιού ή ότι άλλο τους κάτσει αρκεί να το ελέγχουν, εκτός και αν "μασάν" (κανένα κοκαλάκι εννοείται) άρα πρέπει να "σφάξουν" τον κ. Αλατζιά... (Δυστυχώς έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι την πολιτική, με διαπλοκή, ιντριγκες και πισώπλατα μαχαιρώματα...)
Θα έπρεπε ίσως να τονίσετε την αντιπολίτευση που ασκεί, τις προτάσεις που κάνει και φυσικά έκανε και ως νομαρχιακός σύμβουλος για την ευρύτερη περιοχή, το σθένος με το οποίο πάντα υπερασπίζεται τον τόπο του και τους συμπολίτες του...
Τη σεμνότητά του η οποία αντικατοπτρίζεται μέσα από το γεγονός ότι ποτέ δεν θεώρησε τον εαυτό του αναντικατάστατο... Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαμε ακόμη να πούμε...
Υ.Γ Σημειωτέον, δεν μένω στην περιοχή του Σουφλίου και φυσικά δεν ψηφίζω εκεί, άρα θα μπορούσαν να θεωρηθούν αντικειμενικά τα όσα λέω...
Ας πάψουν οι Κασάνδρες λοιπόν για ανθρώπους που προσφέρουν χωρίς να έχουν κανένα όφελος, για ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά, άφθαρτους και ζωντανούς...
Πραγματικά δεν γνωρίζω αν ο κ. Αλατζιάς θα ήθελε σ' αυτή τη φάση να ηγηθεί συνδυασμού, που πιστεύω ότι δεν το επιδιώκει, αλλά όμως γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι ένας άνθρωπος με αρχές, εξαιρετικός, ευγενικός με αξιόλογη πολιτική και επαγγελματική παρουσία που ευχαρίστως θα ήμουνα δίπλα του... Με όλες μου τις δυνάμεις.
"Γιώργος από βόρειο Έβρο"

Ανώνυμος είπε...

Oson afora ta sxetika me ton Xristodoulou, den nomizw na exei epityxia. To oti kapoioi apo to tyxero ton protinoun kai to oti milane kai me kapoious apo to soufli einai gnwsta edw kai kairo. Den xreiazotane na to "diareysei" kaneis....To apotelesma to kseroume 20% sto geniko synolo tou nomou.....kathws to parelthon sou se akolouthei mia zwi, kai oti spireis ekeino tha theriseis.......

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί μέρος της προσπαθειας του ''επιτελείου'' του Μίμη Τσιακίρη να καλύψει το χαμένο έδαφος στην επικοινωνία.
Αλλωστε σύμφωνα με τον αρθρογράφο αυτο είναι και το μόνο μειονέκτημα της υποψηφιότητας Τσιακίρη!!!!!!!!!!!
κούνια που τους κούναγε......

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Χριστοδούλου διαπράττει θεάρεστο εργο ως μέλος ή πρόεδρος -δεν γνωρίζω-του συλλόγου αιμοδοτών.
Ως δήμαρχος δοκιμάστηκε κι απέτυχε παταγωδώς ...
Το Σουφλί δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο...

Ανώνυμος είπε...

και με ποιόν θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο ... με τον Τσιακίρη ή με τον Πουλιλιό ? να προτείνουμε μήπως πρόσωπα εκτός άρθρου ?

Ανώνυμος είπε...

Όχι με τον πουλιλιό γιατί είναι δοκιμασμένος και λίγος...
Όχι με τον Τσιακίρη γιατί είναι εργολάβος... (αυτό εννοούσα 1:18)
Νέες προτάσεις ευπρόσδεκτες

Ανώνυμος είπε...

O k. Xristodoulou borei na exei protasi ek merous tou tyxerou, alla yparxei kai mia aporeia. Aytoi sto tyxero pou ton protinoune os dimarxo, poio itan kai einai to erisma tous sto t.Dimo Tyxerou? Kai leo, mipos me tin taktiki na stirizoun mexri prin ligo kairo tin dimiourgia allou dimou, xalasoune akomi parapano tin katarakomeni eikona tou k. Xristodoulou? lew egw twra o anideos......

Ανώνυμος είπε...

Νέα πρόσωπα χρειάζεται ο Δήμος και ο κάθε Δήμος .. από το Σουφλί και τους Δήμους που έρχονται στο Σουφλί ... Όποιος έχει όνομα ας το ρίξει στο τραπέζι του διαλόγου ..
Ρε μπλογκ κάντε ενα θέμα για να κάνουμε προτάσεις η κάντε εσείς ...

Ανώνυμος είπε...

Πληροφοριακά σας λέω , ότι ο Τσιακίρης πιστεύει ότι τον θίγει το συγκεκριμένο άρθρο , άρα λοιπόν δεν μπορείτε να δηλώνετε ότι στηρίζει τον Τσιακίρη .

Ανώνυμος είπε...

Όλοι είναι τελειωμένοι εκτός από τον κ. Αλατζιά ο οποίος μπορεί να κάνει μια πολύ καλή παρουσία τόσο προεκλογικά και ειδικά μετεκλογικά αρκεί ο ίδιος να το πιστέψει και να θέλει σ' αυτή τη φάση να κατέλθει στον εκλογικό στίβο ως επικεφαλής...
Όμως, όπως κι εγώ πληροφορούμε οι "δικοί του" ακονίζουν πολλά μαχαίρια, τα ρεμάλια σα δε ντρέπονται... Μη μασάς αγόρι μου, εσύ κάνε αυτό που θεωρείς σωστό και εμείς μαζί σου...

Ι. Π. Σουφλιώτισα της Αλεξανδρούπολης

Ανώνυμος είπε...

Κάποιο πουλάκι μου ψιθύρισε ότι ο νυν πρόεδρος του νομαρχιακου συμβουλίου κ. Μιχάλης Πιτιακούδης άρχισε επαφές και εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τον Α' βαθμό Τ.Α. Φυσικά για τον δήμο Σουφλίου.
Να ακόμη ένα πρόσωπο που μπαίνει στη σκακιέρα

Ανώνυμος είπε...

ειδικά αυτό το πρόσωπο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον , να δούμε πως θα κινηθεί , διότι έχει πίσω του και ολόκληρη Δαδιά . αναμένουμε .
Για τον κύριο Αλατζιά ..δεν είναι οι δικοί του μόνο ... δεν τον θέλει ο κόσμος βρε παιδάκι μου το παλικάρι.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Oson afora ton pitiakoudi, i kiniseis tou ksekinisane na ginontai edw kai kairo....edw kai 3 xronia exei arxisei na drastiriopoieitai sto soufli. oxi omws emfanos......me emmeso tropou pou omws mexri enan vathmo exei apixisi....o noon noeito....

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση: επικεφαλής συνδιασμού Θεοδόσης Μαλιαχουστας, ίσως η μακρόχρονη εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση να αποτελεί εγγύηση... Το λέω γιατί είπαμε ότι πρέπει να γίνουν και προτάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον πιο πάνω φίλο/φίλη για τον κ. Μαλιαχούστα, γιατί όχι, αν φυσικά πλαισιώνεται από ικανούς ανθρώπους με όρεξη για δουλειά.
Ίσως όμως ένα απο τα αρνητικά του να είναι λίγο η "ωμότητά" και το απότομο του χαρακτήρα του... Αλλά μπορεί κι αυτό να το βελτιώσει.
"Δημήτρης"

Ανώνυμος είπε...

Όταν καταφέρεστε προσωπικά και με ύβρις , η διαχείριση του blog θα σβήνει τα σχόλια . Θα παρακαλούσαμε να είστε πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς . Αν πάλι κάποιος θίγεται προσωπικά από κάποιο σχολιασμό ή τον ενοχλεί η άποψη κάποιου αναγνώστη να βγει επώνυμα και να το δηλώσει . Ή και ανώνυμα να το κάνει αλλά με κόσμιο τρόπο .

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούμε να κρατάτε σε ένα επίπεδο τα σχόλια . Δεν είναι αρένα , δείτε το σαν βήμα διαλόγου . Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι κάποια σχόλια μπορεί να είναι και κατευθυνόμενα και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε .

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όχι για υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Καλούδης Αλεξούδης;
Ενδεχομένος να έχει και το χρίσμα από το κόμμα της Ν.Δ

Ανώνυμος είπε...

Autos den kanei oute gia kleitiras

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

3μ.μ στο Τυχερό το 95% ήταν υπέρ της δημιουργίας Δήμο με τις Φέρες,με την δική σου λογική κανείς από το Τυχερό δεν θα έχει λόγο στο Σουφλί?Ξέρεις εσύ κάποιον από το Τυχερό που να ήταν υπέρ του σημερινού σχήματος?δηλαδή και με ορφέα?
Αποβάλλετε αυτόν τον μικροτοπικισμό σας που σας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση.
Αυτός ο Δήμος θα έχει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του μην δημιουργείτε και άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα ποιος ειναι ικανος να διοικησει αυτο το τοπο αγαπητοι αναγνωστες?Αγαπητοι φιλοι που σας αρεσει να εφαρμοζεται πολιτικες καφενειου...Η Κακαλη ειναι αχρηστη ο Στεργιου ηταν ανυπαρκτος ο Χριστοδουλου αποτυχημενος ο Κοτσανης ανικανος ο Φυλλαριδης αδιαφορος κ.ο.κ.Τελικα ποιον θελετε ολοι εσεις που σας αρεσει να ασκειται κριτικη?Οταν ομως ερχεται η προεκλογικη περιοδος ο καθενας βγαζει την ουρα του απ'εξω δηλωνοντας πως καποιοι αλλοι θα ενδιαφερθουν κ οχι αυτος.Τελειωσαν οι ''αλλοι''.Ας ενδιαφερθει ο καθενας χωριστα για αυτον τον τοπο.Ας τολμησουν αυτοι που πραγματικα ενδιαφερονται,να ασχοληθουν με την τοπικη αυτοδιοικηση.Τοτε ομως το ερωτημα που θα τον ταλαιπωρει δε θα ειναι το ποιος 8α ειναι ο επομενος δημαρχος...αλλα αν πραγματικα αξιζει να ασχολεισαι με αυτον τον τοπο(γενικα οχι με το Σουφλι)...Καλος και ικανος δημαρχος ειναι φιλοι μου αυτος που τελειωνοντας η θητεια του ειναι ενταξει με τη συνειδηση του πως εκανε οτι καλυτερο περνουσε απο το χερι του για το κοινο καλο.Ουτως η αλλος καλη κουβεντα δε θα ακουσει απο κανεναν!!!καλο κουραγιο στους υποψηφιους και καλη δυναμη

Ανώνυμος είπε...

Σε εξάμηνη αργία ..ο Δήμαρχος Τυχερού Γ. Δημούτσης!
Γιατί άραγε;;;

Ανώνυμος είπε...

ela nte. giati arage?

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα χα για τον Δημούτση χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

ερχεται και η σειρα κι άλλου(ης)
Δημάρχου,για πιό σοβαρό παράπτωμα.... εκεί να δείτε κλάμα!!!!
Όσον αφορά τις υποψηφιότητες του άρθρου, εχω ναπω για τον Δελησταμάτη ότι αυτός ήθελε να αποσπαστεί η Δαδιά από το Σουφλί! και τωρα ζητάει ψήφο??? ελεος!!!!