Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Σουφλί : 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ από 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2010

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ στο Σουφλί από τις 28 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου στα πλαίσια του " Τρένο του  Πολιτισμού " της Νομαρχίας Έβρου . 

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων  όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης Σουφλίου μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους/ καθηγητές ,  μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους ,ένωσαν τη φαντασία τους , την όρεξη για δημιουργία , την ανάγκη για έκφραση  και για πρώτη χρονιά φέτος υλοποιούν και παρουσιάζουν το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ .  
Τις προτάσεις των Συλλόγων αγκάλιασε η Νομαρχία Έβρου στα πλαίσια του "Τρένο του Πολιτισμού " . 
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Σουφλίου και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σουφλίου , όπου και θα σταθμεύσουν τα βαγόνια του "Τρένου του Πολιτισμού " 


Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ : 


Δευτέρα 28 Ιουνίου : Στις 6 το απόγευμα στο χώρο του Σιδ. Σταθμού θα πραγματοποιηθούν : Εικαστικές δημιουργίες , κατασκευή μουσικών οργάνων με ανακυκλώσιμα υλικά ( ντέφια - ξυλόφωνα κτλ )

Στις 7 το απόγευμα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν : Μαθήματα κατασκευής φιγούρων Καραγκιόζη και θα ακολουθήσει Παράσταση Καραγκιόζη .
Τρίτη 29 Ιουνίου : Στις 7 το απόγευμα στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού θα πραγματοποιηθεί η Παρουσίαση του Νέου Βιβλίου του Πασχάλη Τσαρούχα " Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris Dakar " 
Μια εκδήλωση με τη συμμετοχή της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Σουφλίου .

Στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Σουφλίου θα πραγματοποιηθεί Μαθητική Θεατρική Παράσταση " Στου Χρόνου τα Γυρίσματα και σε Ανθρώπων Έργα " .

Τετάρτη 30 Ιουνίου : Στις 6-7 το απόγευμα στο Σιδ. Σταθμό θα πραγματοποιηθεί : Αφήγηση - Δραματοποίηση Παραμυθιών και Ζωγραφική με θέμα τα Παραμύθια .
Στις 7-8 μ.μ : Εικαστικές Δημιουργίες με διάφορα Υλικα ( τέμπερες - λαδοπαστέλ - στένσιλ -ακρυλικό κ.α ) .

Στις 9 το βράδυ , στον αύλειο χωρο του Γυμνασίου Σουφλίου : Μουσική Βραδιά με τους : HALF TIME  τους Ταξιδιώτες Ψυχής και τους Black Sheeps . 

Πέμπτη 1 Ιουλίου : Στις 7 - 8:30 το απόγευμα , στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Σουφλίου θα πραγματοποιηθούν - Παιδαγωγικά , Παραδοσιακά Παιχνίδια για παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου .

Στις 9 το βράδυ στον ίδιο χώρο : Μουσικοχορευτική Μαθητική Βραδιά " Όλη η Λόξα , Όλη η Χάρη "  και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Συναυλία με τους  CODE .  

Σάββατο 3 Ιουλίου : Στις 7:30 το απόγευμα και με αφετηρία το Γυμνάσιο Σουφλίου θα πραγματοποιηθεί Ποδηλατοδρομία " Ο Γύρος της Πόλης " Αφιερωμένος στα Παιδικά Χωριά S.O.S  Συμμετέχει ο ποδηλατικός Σύλλογος Ορεστιάδας " Ρήσος " . 

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Ιουλίου :Από τις 10 το πρωί  στο χώρο του Σιδ. Σταθμού θα πραγματοποιηθεί Μαθητικό Τουρνουά Σκάκι το οποίο Διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Σουφλίου .

Από τις 28/6 έως τις 03/ 7 στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου θα λειτουργούν περίπτερα :
  
  • Δανειστικής Βιβλιοθήκης  
  • Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  
  • Αγωγής Υγείας  
  • w.w.f  
  • ΛΕ. ΜΟ. Ε .Σουφλίου  
  • Φωτογραφικό Υλικό από τις Σχολικές Δραστηριότητες των Μαθητών 
  • Εθελοντισμός - Ερυθρός Σταυρός - Παιδικά Χωριά S.O.S  

Δεν υπάρχουν σχόλια: