Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Όταν ο Πεταλωτής ανακάλυψε την Κίνα και τον Μάο!
Του Σωτήρη Κούκιου

Όπως θα θυμάστε στην Κίνα πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση έκοψε την πρόσβαση σε site και σε μηχανές αναζήτησης ώστε να μην προσβάλλεται η πολιτική “συνείδηση” των κινέζων. Αυτό έκανε την ίδια την Google να αποχωρήσει από την χώρα, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.
Σήμερα λοιπόν ήρθε και η ώρα μας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, η κυβέρνηση σκέπτεται να νομοθετήσει για τα blogs. Αλλιώς λέει θα τα “κλείνει”. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης από ότι έμαθα διέψευσε το άρθρο live σε εκπομπή ραδιοφωνική σήμερα το πρωϊ. Αλλά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει φωτιά συνήθως.
Εγώ απλώς θα θυμήσω σε όλους και ειδικά τους bloggers ότι στην συνέντευξη τύπου του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου με τους bloggers λίγες μέρες προ των εκλογών (δες τε την εδώ) . Επίσης αν διαψεύδεται ο κύριος Χιώτης που δημοσιεύει το συγκεκριμένο άρθρο, τότε ποιος πραγματικά πρέπει να ελεγχθεί : τα blogs ή η παραπληροφόρηση των “επίσημων” ΜΜΕ;
Επίσης κάτι που δεν διαψεύστηκε είναι ότι η μελέτη των blogs δεν γίνεται από την κυβέρνηση αλλά από την αστυνομία και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Για την λεπτομέρεια αυτή διαβάστε το κείμενο στις εξομολογήσει καννιβάλων με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.
Τέλος για να το ξεκαθαρίσουμε : η ειδική νομοθέτηση των blogs αποτελεί σαφέστατα παραβίαση και άρνηση της σύγχρονης πραγματικότητας στην ελευθερία της έκφρασης. Και αυτό έχω την αίσθηση ότι θα μας βρει όλους απέναντι!

Tempel or Rebel ;Δεν υπάρχουν σχόλια: