Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Πεταλωτής για κλωστοϋφαντουργία Ροδόπης

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνάντησε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, μαζί με την Υπουργό Οικονομίας, κα. Λ. Κατσέλη.

     Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Γιώργος Πεταλωτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Βρισκόμαστε σήμερα στο χώρο των κλωστηρίων, ένα χώρο που κατακλύζεται από εργαζόμενους- ανέργους. Όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστοί οι αγώνες των εκατοντάδων εργαζομένων. Όλοι γνωρίζαμε τι συνέβαινε, γνωρίζαμε τι σήμαινε να υπάρχει μια επιχειρηματικότητα η οποία είναι επιδοτούμενη και ουσιαστικά να είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο όπου έπεφταν οι επιδοτήσεις του ελληνικού κράτους.

     Γνωρίζουμε όλοι μας ως πολίτες της Ροδόπης, όπως οι πολίτες της Νάουσας και της Βοιωτίας, ότι οι αγώνες των εργαζομένων έγιναν κατά το παρελθόν αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλές πλευρές και φτάσαμε στο σημείο να δίνονται χρήματα και εγγυήσεις χωρίς να υπάρχει επιχειρηματικό σχέδιο. Είναι αλήθεια ότι η αντιμετώπιση της πολιτείας δεν ήταν η καλύτερη ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για το δημόσιο χρήμα.

      Αυτή η κυβέρνηση και ιδιαίτερα η αρμόδια Υπουργός, κα. Λούκα Κατσελη, κατέβαλε μια εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε σήμερα μια βιώσιμη λύση, να επαναλειτουργήσει δηλαδή αυτή η επιχείρηση με ένα εξαιρετικό δυναμικό, με υπαλλήλους, τεχνικούς, διευθυντές οι οποίοι κατέχουν την τεχνογνωσία αλλά και με άρτια εξοπλισμένα μηχανήματα.

    Η ωριμότητα των εργαζομένων είναι γνωστή. Ήθελαν να υπάρχει μια λύση και ακριβώς αυτό συνέβη. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη με παράλληλη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για την περιοχή μας.

    Η δουλειά αρχίζει άμεσα γιατί η βιωσιμότητα της επιχείρησης δεν είναι μόνο θέμα κρατικής ενίσχυσης, ούτε είναι ένας δημόσιος οργανισμός. Με συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο αλλά και έλεγχο πρέπει να εργαστούν όλοι προκειμένου να μπορέσει να αναστηθεί η παραγωγική διαδικασία και η ίδια η επιχείρηση¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: