Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, σε μια σπάνια εμφάνιση στο Πλατώ της Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 25/05/2010 ο ακριβοθώρητος και ιδιαίτερος τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας, σε μια σπάνια εμφάνιση στο Πλατώ της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει υλικό 42 χρόνων από την προσωπική του εργογραφία 
(Θανάσης Γκαϊφύλλιας-1968, Ωτοστόπ-1971, Η ατέλειωτη εκδρομή-1975, Φύλλο Πορείας-1985, Βραδιάζει-1991, Επί Πτυχίω-1996, Το τραγούδι της τιμής-1997, Σταβέντο-1999), αλλά και από συμμετοχές σε δίσκους των Νότη Μαυρουδή, Γιώργου Φραντζολά και άλλων δημιουργών. 

Όλα αυτά δίπλα σε καινούργια τραγούδια που έγραψε τα τελευταία χρόνια και θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο του 2010, μαζί με αγαπημένα παλιά κομμάτια της ουσιαστικής και διακριτικής δισκογραφικής του πορείας, σε ένα διπλό live album από μεγάλη δισκογραφική εταιρεία... 
Η μουσική σκηνή "Πλατώ" είναι Γιάννη Αγγέλου 14 (Χαριλάου) και το τηλέφωνο: 2310 321389 -  2310 321389  ( http://www.plato-live.com/ ) 

Μια μέρα νωρίτερα, την Δευτέρα 24/05/10, θα εμφανιστεί στην γνωστή τηλεοπτική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα». 


Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η γέννηση του Θανάση Γκαϊφύλλια χαιρετίστηκε με εκατοντάδες κανονιοβολισμούς...25/10/47 γαρ και το Σουφλί του Έβρου δεχόταν τα δώρα του εμφυλίου.Τη δεύτερη πατρίδα του,την Κομοτηνή,τη γνώρισε έξι χρόνια αργότερα.Τότε ήταν που δέχτηκε το δώρο της ζωής του...μιά κιθάρα.Κι ο έρωτας από τότε δεν λέει να τελειώσει!

Άρχισε να σκαρώνει κάτι πρωτόλεια τραγουδάκια,ανακαλύπτοντας στην πορεία ότι τα τραγούδια είναι ισχυρότερα ακόμα και από τα όπλα.Κι έτσι μέχρι σήμερα υπερασπίζεται με λόγο και μουσική αυτό που κανείς δεν πρέπει να παζαρεύει:το δικαίωμα για μια ζωή με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Ταξίδεψε συντροφιά με την κιθάρα του και με υπέροχους φίλους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο,την Ευρώπη και την Σοβιετική Ένωση,αλλά πάντα γυρνούσε στην Κομοτηνή,στην πόλη που τόσο καλοπροαίρετα τον κατευδώνει όταν φεύγει και τον καλωσορίζει όταν γυρίζει από αυτή την ατέλειωτη εκδρομή...

Εκεί στην Κομοτηνή λοιπόν ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας δε σταμάτησε να ασχολείται με τη μουσική,παρά τις δυσκολίες που λογικά συνάντησε,αλλά αντίθετα κατάφερε σιγά σιγά να δημιουργήσει γύρω του μια ομάδα μουσικών,χριστιανών και μουσουλμάνων,αξιοποιώντας το δυναμικό της περιοχής.

Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας πάντως έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα για αρκετά χρόνια και έγινε γνωστός κατα τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 με τραγούδια "κοινωνικού ρομαντισμού" όπως ονομάστηκαν από κάποιους,τραγούδια με ροκ ύφος,που μιλούσαν με άμεσο και σαφή τρόπο για τα προβλήματα των ανθρώπων της γενιάς του,μέσα από μελωδίες και στίχους του ίδιου και με "όργανο" την χαρακτηριστική εκφραστική φωνή του.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Θανάσης ασχολείται - και συμβάλλει - στην "κοινή παραγωγή πολιτισμού στη Θράκη" όπως λέει και ο ίδιος.

Σχετικά link για τον Θανάση: http://www.youtube.com/user/gaifilias

Δεν υπάρχουν σχόλια: