Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Την κατάργηση της βίζας ζητούν απο την Ομοσπονδία Επαγγελματιών του 'Εβρου

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου ζητούν απο τον Πρωθυπουργό την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες .
Αναλυτικότερα η επιστολή :

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ
Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην πανεθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού, εμπορίου και μεταποίησης. Ειδικά για την ακριτική περιοχή μας, η εν λόγω ανάπτυξη αποτελεί σημαντική παράμετρο της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας που καταβάλλεται από επιχειρήσεις και τοπικούς φορείς.
Στο πλαίσιο αυτό, η αξιοποίηση της ροής επισκεπτών από τη γειτονική Τουρκία προς την περιοχή μας, αποκτά ουσιαστική σημασία. Ωστόσο, η υποχρέωση έκδοσης τουριστικής βίζας για τους Τούρκους επισκέπτες λειτουργεί αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων, στερώντας τελικά από την περιοχή μας έναν πολύτιμο πόρο τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης.
Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για το συγκεκριμένο θέμα, θα παρακαλούσα στο πλαίσιο επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας στη χώρα μας, να εξετάσετε το ενδεχόμενο κατάργησης της τουριστικής βίζας για επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, για τις αυθημερόν επισκέψεις.
Ένα τέτοιο μέτρο θα είχε ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης της περιοχής μας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.
Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε τη σημασία του θέματος και ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: