Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

ΥΠΕΚΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΘΕΜΑ : «Απάντηση στoν υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ν.Δ κ. Μιχάλη Γιαννάκη, για το Νομοσχέδιο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη».

    Σε απάντηση της δήλωσης υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ν.Δ κ. Μιχάλη Γιαννάκη, για την αναβολή της πρώτης διαβούλευσης του Νομοσχεδίου που αφορά στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ενημερώνουμε ότι:

    Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη αποτελεί έργο εθνικής προτεραιότητας, όπως πρόσφατα κατεγράφη και κατά την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα.

    Το Υ.Π.Ε.ΚΑ προτίθεται αμέσως μετά το Πάσχα να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή το σχετικό Νομοσχέδιο, σε συνεννόηση και συντονισμό με την τοπική κοινωνία του Έβρου, όπως αυτή εκπροσωπείται από την αντίστοιχη θεσμοθετημένη Επιτροπή του Νομού.

    Προσωρινή αναβολή υπήρξε, επειδή στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, λόγω της σπουδαιότητας του Φορολογικού Νομοσχεδίου, τελικά δεν συζητήθηκε -όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί- και το Νομοσχέδιο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, προϋπόθεση απαραίτητη πριν την προώθηση του Νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: