Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Καλλικράτης

Άλλα συμφώνησαν και άλλα κάνει ο Δήμαρχος Τυχερού κ. Γιώργος Δημούτσης σε σχέση με τον «Καλλικράτη» και την πρόσφατη απόφαση των δυο δημοτικών Συμβουλίων Φερών και Τυχερού, τα οποία συναποφάσισαν οι δύο δήμοι να συνενωθούν προκειμένου να προκύψουν κοινά οφέλη για τους κατοίκους τους. Και ενώ το ψήφισμα ήταν συγκεκριμένο, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τυχερού, ο κ .Δημούτσης παρουσίασε διαφορική πρόταση από αυτή που είχε συμφωνηθεί, αφού ζήτησε «διεύρυνση» και πρότεινε και τη συμμετοχή του δήμου Σουφλίου στο νέο σχήμα.
«Η πρόταση προκάλεσε αναστάτωση, καθώς τα δημοτικά συμβούλια των δύο δήμων είχαν άλλα συμφωνήσει» τονίζει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Τυχερού κ. Βαγγέλης Δέδογλου και προσθέτει: «εκείνο το οποίο δεσμευτήκαμε έναντι του δήμου Φερών ήταν να το δημοτικό συμβούλιο Τυχερού, με σχετικό ψήφισμα «να σφραγίσει» τα όσα στην κοινή μας συνεδρίαση συμφωνήσαμε σε σχέση με την απόφαση των δύο δήμων να συνενωθούν . Αντί γι αυτό, ο κ. Δημούτσης μας έφερε κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι το οποίο δεν είχε σχέση με τα συμφωνηθέντα.. Αναθεώρησε εντελώς αυτά που είπε στις Φέρες καθώς πρότεινε τη συνένωση και με το δήμο Σουφλίου. Το αποτέλεσμα ήταν έξι ψήφοι εναντίον της νέας πρότασης του Δημάρχου, έξι υπέρ, και μία λευκή. Ο δήμαρχος δεν τήρησε την υπόσχεση του, ούτε την προφορική ούτε την γραπτή, και τώρα είμαστε ηθικά εκτεθειμένοι έναντι των συναδέλφων μας του δήμου Φερών» καταλήγει ο κ. Δέδογλου

Η αντίδραση του δημάρχου Φερών
«Τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης είναι ιδιαίτερα σοβαρά και δεν σηκώνουν παιχνίδια. Δεν θέλω να κάνω κανένα απολύτως σχόλιο» δήλωσε στην «Γνώμη» ο δήμαρχος Φερών κ. Ούστογλου, αρνούμενος να κάνει επιπλέον σχόλιο επί της ουσίας του ζητήματος. Είναι γνωστό πως ο ίδιος, με μέλη του δημοτικού συμβουλίου Τυχερού είχε εδώ και καιρό εργαστεί στην κατεύθυνση της συνένωσης και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Δημούτση. Η νέα εξέλιξη φαίνεται να ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό για τον ιστορικό δήμο του Έβρου, ο οποίος εξετάζει τις επόμενες κινήσεις του.


Εφημερίδα Η Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: