Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Καλλικράτης

Συνεδρίαση ΤΕΔΚ Έβρου :

Για ακόμα μία φορά φάνηκε το διαφορετικό διεκδικητικό πλαίσιο ανάμεσα στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και στη Δήμαρχο Σουφλίου κ. Αθανασία Κακαλή. Ο λόγος και η αφορμή μίας διαφωνίας που κρατάει χρόνια είναι τα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου Ορφέα.
Η κ. Κακαλή, αν και τόνισε ότι δεν επιθυμεί μεταβολή στους δήμους, αναφέρθηκε στο δεύτερο ενδεχόμενο, με το οποίο το Σουφλί ζητά συνένωση με Τυχερό και όλο το Δήμο Ορφέα. Η αντίδραση του Δημάρχου Διδυμοτείχου ήταν άμεση, όπως και η επανάληψη της πάγιας θέσης του, ότι τα συγκεκριμένα χωριά διοικητικά και φυσικά ανήκουν στο Διδυμότειχο.

Αργότερα , σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό η Δήμαρχος Σουφλίου κυρία Κακαλή δήλωσε ότι είναι αντίθετη με το πρόγραμμα Καλλικράτης και τόνισε ότι είναι βιαστικός ο σχεδιασμός του . Επίσης εξέφρασε την άποψη του πιλοτικού προγράμματος σε κάποιους Δήμους ( κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα )  και αν αυτό λειτουργούσε τότε να εφαρμοζόταν σε όλη τη χώρα .

Στον ίδιο σταθμό και ο Δήμαρχος Ορφέα κύριος Πουλιλιός εξέφρασε την αντίθεσή του και τόνισε κυρίως τα οικονομικά προβλήματα που θα ακολουθήσουν στους Δήμους μετά την εφαρμογή του  
 "  Καλλικράτη  " .

Δεν υπάρχουν σχόλια: